
Yıllar önce bu tarifi ilk öğrendiğimde* sadece meraktan yapmıştım ve dolaba koymuştum. Sirke sevdiğim için antibiyotik sirkeyi bir şifa kaynağından ziyade salatalarımı lezzetlendirecek aromatik bir sirke olarak kullanıyordum. Ta ki evime gidip gelen yakınlarımdan soğuk algınlığı, enfeksiyon, burun/boğazda akıntı, sinüzit gibi rahatsızlıkları olanlarından bazıları yatarken bu sirkeden bir kaşık içip sabah kalktıklarında uzun süredir ilk defa bu kadar iyi hissettiklerini söyleyene kadar! Acaba ben şifalı olduğunu söylediğim için mi iyi hissediyorlardı yoksa gerçekten semptomları hafifliyor muydu?
Denemek isteyenlere olası şifasından pek bahsetmeden azıcık denetmeye karar verdim. Gerçekten çoğu kişi olumlu bir etki hissediyordu. Hamile olan bir arkadaşım ilaç kullanamadığı için denemek istedi ve fayda gördüğünü söyledi. Zaman geçtikçe bolca yapmaya başlasam da antibiyotik sirke isteyenlere vermeye yetiştiremez oldum. İsteyenlere doğrudan tarifi verir oldum ve pek çok arkadaşım kendi antibiyotik sirkesini artık kendisi yapıyor, ne kadar güzel! Herkese şifa olması dileğiyle tarifi ve faydalarını burada paylaşıyorum. En alta bir video da koydum! Sevdim bu video işini 😉
Antibiyotik sirkenin yapımı son derece kolay. Tüm malzemeleri birleştirip kavanozu mutfak tezgahımıza koyuyoruz. 15 gün boyunca her aklımıza geldiğinde, günde en az bir veya iki kez sallıyoruz. O kadar! 15 gün sonra süzüp bir şişeye kaldırıyoruz ve 1 sene durabilen harika bir antibiyotik sirkemiz oluyor.
Faydaları
Antibiyotik sirkeden günde bir yemek kaşığı alarak bedeninizi kış rahatsızlıklarına daha dayanıklı hale gelmesi için destekleyebilirsiniz. Çocuklarınız severse onlara da bir tatlı kaşığı verebilirsiniz. Belki denemek için herkes sadece bir çay kaşığı ile başlayabilir. Yoğun gelirse arkasından su içebilirsiniz. Yatmadan önce alıyorsanız bol su içmenizi öneririm, bedeninizdeki enfeksiyonun atılması için bolca su içmek iyi olur. Soğuk algınlığı, enfeksiyon, burun/boğazda akıntı olduğu zaman günde birkaç kez ılık su ve balla birlikte alabilirsiniz. Alkolü çok tükettiğiniz akşamların sabahında da epey faydası oluyor! 😉 Severseniz salatalarınıza da kullanabilirsiniz. Antibiyotik sirke mide yanması, gastrit varsa önerilmiyor.
Antibiyotik sirkeyi bir ilaç gibi görmek yerine mutfağınıza ekleyebileceğiniz ve sağlıklıyken de tüketebileceğiniz şifalı bir besin olarak görmenizi dilerim. Çok az miktarda tüketerek başlayın, kendinizi dinleyin. Gerçekten iyi geliyor mu? Hepimiz aynı değiliz. Herhangi bir olumsuz etki hissetmezseniz ve iyi geldiğini hissederseniz devam edebilirsiniz ama kendinize rağmen yapmayın lütfen. Bedeninizi dinlerseniz size neyin iyi geldiğini neyin iyi gelmediğini söyleyecektir.

Antibiyotik Sirke Tarifi
Malzemeler
- 700 ml-1 lt organik elma sirkesi
- 1/4 su bardağı ince doğranmış sarımsak
- 1/4 su bardağı ince doğranmış soğan
- 2 çok acı biber veya 1 yemek kaşığı acı pul biber
- 1/4 su bardağı rendelenmiş taze zencefil
- 2 yemek kaşığı toz zerdeçal
- 2 tatlı kaşığı acı hardal tozu (Aktarlarda bolca var ;))
Yapılışı
- Her şeyi bir kavanozda birleştirin.
- 15 gün boyunca her gün şişeyi iyice çalkalayın ve olası gaz çıkışı için kavanozun kapağını açıp kapatın.
- 15 gün sonra süzüp bir şişeye doldurun.
- 1 sene dışarıda veya buz dolabında durabilir.
Antibiyotik Sirke Videosu
Sevgilerimle,
Fatma Özdemir
28.12.2018
Emirgan/İstanbul
*Bu tarifi sevgili Ayurveda Hocam Ulli Allmendinger‘den bir yemek kursunda öğrenmiştim. Kendisine her zaman minnettarım.
“Antibiyotik Sirke” için 5 cevap
bunu sattığınız bir siteniz var mi?
BeğenBeğen
Ne iyi bir fikir Yeşim Hanım! Maalesef yok…
BeğenBeğen
Hardal tozunu bulamadım yapılmış sirke varsa alırım
BeğenBeğen
Merhaba, hardal tohumu bulursanız onu kahve öğütücüsünde çekerek hardal tozu yapabilirsiniz. Çok yakıcı olabilir, acı biber çeker gibi düşünün, yaparken dikkatli olun lütfen. Yapılmış sirkeyi ürün olarak bulundurmuyorum maalesef. Sevgilerimle.
BeğenBeğen
Ailemizin şifa kaynağı , evimizin vazgeçilmezi oldu.
BeğenBeğen