Bir Niyet Ettim

Front_Page_Collage_SmallBir niyet ettim. Ne zaman tam olarak bilmiyorum ama epey önce. Sanki derinlerden bir ses geliyordu, aslında hala geliyor. Belli belirsiz. Kendine özgü bir ritmi var gibi ama ne dediği tam duyulmuyor. Ne yaparsam o sesi daha iyi duyarım, ne yaparsam o sesin ne dediğini anlarım? İçimden gelen başka bir ses de o ilk duyduğumu diğer insanlara aktarmamı söylüyor yıllardır. İlginçtir etrafımdaki bir çok arkadaşım da. Ama nasıl olacak bu? Tam olarak duyamıyorum ki? Duysam da ne dediğini tam olarak anlayamıyorum ki?

Bu iki ses arasında gidip gelmek yıllardır sürüyor. Bazen ilk sesi çok iyi duyuyorum ve bir anda içimde herşey netleşiyor ama başkalarına aktaracak gücü içimde bulamıyorum. Bazen ikinci sesi duyuyorum “aktarmalıyım, aktarmayı istiyorum, aktarabilirim!” ama neyi aktaracağımı kaybediyorum. Herşey belirsizleşiyor ve bütün ruhum, bedenim, zihnim puslanıyor. Ne niyetimi hatırlayabiliyorum, ne içimdekileri. Ağırlaşıyorum.

Derinlerimden gelen sesleri daha iyi duyabilmek ve daha iyi anlayabilmek için yıllarca pek çok çalışma yapıyorum kendimce. Yıllar süren mühendislik ve yöneticilik öğretilerini bir kenara bırakıyorum şimdilik. Yoga öğrendim, öğrettim yıllarca. Yoga İstanbul metropolünde ve kurumsal hayatta sağlığımı koruyabilmemi sağladı. Yoga anatomisi öğrendim kendi bedenime ve derslerime gelen kişilerin bedenlerine saygılı olmayı öğrendim. İki seneden daha uzun süre doulalık eğitimi aldım. Bu sayede kendimi ve başkalarını yargılamamayı, dinlemenin, duymanın duyulmanın dönüştürücü gücünü fark ettim. Çok derinliklerimdeki yemek yapma isteği ile yemek kurslarına gittim, Ayurveda öğrenmeye başladım. Kendime, yediklerime, tüm hayatıma özen göstermeyi öğrendim. Kurumsal iş hayatımda mucizeler oldu ve işyerinde her türlü çeşitliliği (cinsiyet, milliyet, nesil, eğitim seviyesi…vs.) destekleyen programların içinde yer alma şansı yakaladım. İki yıldır 23 ülke için bu konuda çalışmalar yapan bir ekibin liderliğini yapıyorum. Bu yolculuğun içinde iş yerinde onlarca inanılmaz kadınla kadın çemberleri oluşturabildik ve akıl almaz şeyler yapıyoruz birlikte.

Bunlar gibi daha pek çok şey var ilgilendiğim ve hayatımda yer açtığım. Bütün bunların benim içimdeki yansımasında bir ortak nokta var: Her biri tek başına eksik! Bir yandan bir konuda derinleşmek istiyorum ve o konu etrafında öğrenmek öğretmek paylaşmak almak vermek istiyorum. Diğer yandan bir konuda biraz derinleştiğimde içimde bir dengesizlik oluşuyor ve hemen o derinlikten çıkmak istiyorum. Pek çok benzer yola girip çıktıktan sonra anlıyorum ki benim için hepsi birarada anlamlı ve paylaşmaya başlamak için birini seçmeme ihtiyacım yok. Kendi yolumda yürüdükçe gördüklerimi paylaşmak için bir niyet ettim. Hayırlı şeylere vesile olmasını diliyorum.

Sizin de belli belirsiz çağrılarınız var mı hayatınızda? Ettiğiniz bir niyet var mı?

Sevgilerimle,
Fatma Özdemir
29.06.2017
İstanbul

“Bir Niyet Ettim” için 9 cevap

  1. Harika bir paylaşım. Öncelikle tebrik ediyorum. Benim hayatımdaki ‘Değerli İnsan’ kelimesine uyan bir o kadar güzel, müthiş bir arkadaşsın. İyiki tanımışım seni… O kadar güzel özetlemişsin ki hayatındaki şeyleri çok beğendim. Benimde çağrılarım var aslında seninde bahsettiğin gibi önce kendi bedenimi, ruhumu, sevdiklerimi ve isteklerimi tanıyıp ayırmam gerekiyor. Ve şu an bir bebek niyet ediyorum yavaş yavaş, ama hala doğru olup olmadığından emin değilim. Hep kararsızım! Aynı zamanda daha planlı işler ve daha güzel diyaloglar kurmak istiyorum. Bunların hayatımda daha planlı yerleşmesini istiyorum hala tam olarak dinlemeyi çok iyi bilmediğimi düşünüyorum. Nasıl yapacağımıda bilmiyorum. Bu mesaj daha çok dertleşmek gibi oldu. 😃😃 Seni tanımak kendimi çok şanslı olduğumu hissettiriyor bana. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

    Beğen

    • Zeynepcim her zaman ne kadar açıksın ne kadar samimi!! Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için ve özellikle kendi çağrını dillendirdiğin için. Umarım zamanı gelince usulca katılır hayatına çağrındaki her şey. Çok seviyorum seni.

      Beğen

  2. Fatmacım niyet ile başlar zaten herşey ya yarım kalanlardan olmayacağını hissediyorum. Belki biraz daha fazla da diliyorum. Bu hoş girişten sonra ufak ufak ayrıntılara girip tecrübelerin hakkında yazacaklarını sabırsızlıkla bekliyorum. Takipteyim.

    Beğen

  3. Yazmak ve yaşamak, yaşadıkça yazmak mı yazdıkça yaşamak mı? Evet yazmak gerçekten de benim için vazgeçilmez, kendimi en iyi ifade ediş şeklim. Bilmeden yıllar önce çocukluğumda fark ettiğim gerçek. Kendimi anlamak ve kendimi kendime anlatmak için yazmak.
    Ve okumak, bana hep yol gösterici olmuştur, başkalarının hayat yolculuğuna ulaşmaktır okumak, dünyayı onların gözleriyle görmek, anlamak. Keyif verir bana en sıkıntılı anlarımda bile sınırlı dünyamı genişmek. Senin renkli dünyanı yazılarınla keşfetmek de çok keyifli olacak Fatma eminim.

    Beğen

  4. Ulaşmak, sonuca varmak, kesinleştirmek insanı arayışlardan ve çok yönlülüğe devam etmekten alıkoyuyor.
    hakikat insanı kendisinde bulmak ise aramak hakikatin kendisidir. başarılar.

    Beğen

Yorum bırakın

WordPress.com’da bir web sitesi veya blog oluşturun